jueves, 22 de febrero de 2007

La vigilància de l'ètica

Molta polèmica ha provocat el nomenament de Javier Alarcón, director del matinal d'Ib3 ràdio i metge-forense, com a director d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma. Els mitjans, Diario de Mallorca i Ultima Hora, no ho entenen. Ell es defensa utilitzant la ràdio per criticar als crítics amb la seva feina al capdavant de l'informatiu matinal.
Ja s'ha aprovat l'Estatut d'Autonomia i s'espera que començi a vigir a partir de la publicació en el BOCAIB. Una de les novetats és la creació del Consell Audiovisual que ha de vigilar el compliment de la llei i de l'ètica en els mitjans autonòmics. La feina està assegurada.

martes, 20 de febrero de 2007

De fetges i altres coses

Rosa Montero explica avui en la seva columna de El País una anècdota molt curiosa. Resulta que una estudiant de periodisme va anar a fer-li una entrevista per un treball que havia comanat el professor. En arribar, el primer que li va dir a Montero va ser "que sàpigues que no podré pagar-te res per aquesta entrevista, eh?". L'experimentada periodista de El País es va quedar de pedra i no sabia com reaccionar. Montero diu que les noves generacions de periodistes tenen una idea molt equiovada de la professió perquè "perciben el mundo a través de la bazofia televisiva, educándose en su conchambre moral y en la venta masiva de todo lo que uno es, desde la propia dignidad hasta los higadillos".
I ara una anècdota. Mirau aquest vídeo de youtube.

lunes, 19 de febrero de 2007

Èxit del bàsquet

Un dels grans encerts d'IB3 TV ha estat la transmissió dels partits de bàsquet del Menorca. Diumenge migdia, per exemple, el partit entre el Menorca i el Joventut va tenir un 19 per cent d'audiència, amb uns 33 mil espectadors. La xifra és espectacular el que demostra l'afició que hi ha a Menorca pel bàsquet i també a la resta de les Illes.

sábado, 17 de febrero de 2007

Campanya d'Ib3


Un directe accidentat

Agressions a periodistes o dificultats per fer un directe. Pedro Piqueras dòna pas a una periodista que intenta explicar què va passar amb un ancià que va morir envoltat de fems. Però té moltes dificultats. Ho podeu veure a youtube.

viernes, 16 de febrero de 2007

Canvis als informatius de TV3

TV3 és a punt de fer una revolució en els Telenotícies, tot i ser líders d'audiència a Catalunya. Xavi Coral i Raquel Sans presentaran el Migida, Ramon Pallicer el Vespre i Joan Carles Peris i Núria Solé els Caps de Setmana

100 dies

Només queden 100 dies, 100, per les eleccions autonòmiques i municipals, una prova de foc pels mitjans de comunicació públics: TVE, RNE, Ib3 ràdio i tv, Ona Mallorca, TV de Mallorca...Serà ara quan els espectadors i els oients podran constatar el grau d'independència i d'objectivitat d'aquestes ràdios i televisions. Sabrem si els governs estatal, regional i insular deixen fer feina als professionals o si intervenen per manipular al seu favor pensant, erròniament, que això els farà guanyar les eleccions

Coses que fallen

Ib3 va batre dimecres un dels seus rècors d'audiència amb l'emissió de Troya. Els audímetres mediren més d'un 20 per cent de share, uns 80.000 espectadors, amb puntes de més del 35 per cent. M'agradaria saber si això ve a confirmar la necessitat de creació de la TV pública de les Illes. Si, realment, és aquest l'objectiu final que ha de tenir IB3. És a dir, emetre en horari de prime time una pel·lícula en versió castellana que aviat podrem veure, de franc, al Canal 9 i a TV3. Hi ha però qui pensa que l'espectre social de les Illes és bilingüe, amb una majoria de castellanoparlants i que l'única manera que hi ha d'enganxar aquest públic és amb programes fets amb la seva llengua materna. Només podem afegir que el seguent programa que es va emetre després de Troya va ser Així és la vida que va tenir un 3.6 per cent i 4.000 espectadors. Aquí hi ha qualque cosa que falla i no sabem què és.

miércoles, 14 de febrero de 2007

No canvia res

Les tertúlies d'Ib3, ràdio i televisió, varen anar plenes ahir de comentaris entorn del boicot que ha posat en marxa el PSIB contra l'ens autonòmic. I, com sempre, la tele i la ràdio autonòmiques varen esser ahir motiu d'enfrontament entre el PP i el PSOE. Els populars consideren que IB3 és un exempe imparcialitat i de bona gestió econòmica. Ben diferent pensen els socialistes que acusen els mitjans públics autonòmics d'esser parcials i contraris als interessos de l'esquerra. Mentrestant, avui sentia parlar un company que fa feina a la ràdio i televisió del Consell de Mallorca. Res de nou. Res que no haguem sentit tantes i tantes vegades. Censura, partidisme, sectarisme...Com sempre. No canvia res.
Molt interessant va ser el mini reportatge que va emetre Miradas 2 sobre el festival cultural Trasmediale de Berlin, que va fer la periodista de TVE Vicky Bolaños.

martes, 13 de febrero de 2007

Independència política

Ha creat preocupació entre els periodistes professionals d'IB3 la decisió del PSOE de boicotejar la cadena. Els professionals consideren que això només perjudica la imatge de la ràdio i la televisions públiques i demanen, d'una vegada per totes, un pacte de no agressió entre tots els partits polítics per fer dels mitjans públics vertaderes eines d'informació objectiva i independent.

domingo, 11 de febrero de 2007

Energia positiva

Alguns aficionats mostraren ahir una enorme pancarta a l'estadi de Son Moix contra el Diario de Mallorca per haver publicat la notícia que els jugadors havien fugit de la concentració a La Corunya.
Ib3 va emetre anit una macro entrevista amb el president Matas durant el programa Bona Nit Balears. Tots els periodistes eren de mitjans de comunicació no balears com ara Europa Press, Vasco Press, Grupo Zeta o Abc. Entre els entrevistadors hi havia el mallorquí Valentí Puig. La primera pregunta va ser sobre el cas Andratx i n'hi va haver de tan originals com què pensa el president balear sobre l'energia atòmica. El programa va tenir 9.000 espectadors, un 3'4 % de l'audiència.

Desmentits en directe

Hores i hores omplen les televisions privades de programes on es parla de la mort de la germana de la princesa d'Astúries. Gran part del debat és centra en reivindicar la professionalitat dels mateixos periodistes que parlen a aquests programes i, per això, destaquen que la premsa seriosa, El País o El Mundo, han destacat a les seves planes les causes de la mort d'Erika Ortiz. Per posar un exemple, un dels informadors que participava en aquests programes va rebre en directe una telefonada de la Casa Reial per desmentir el que en aquell moment es deia. Així i tot, qualque periodista va dir que la premsa rosa està plena de gent sense escrúpols i que per una quantitat de doblers, sempre desorbitada, és capaç d'explicar les mentides més estrafalàries.

viernes, 9 de febrero de 2007

Entre parèntesi




La Corporació Catalana de RTV acaba d'informar que TV3 costa als catalans 42 euros anuals per hom. Però, té importància el que costa un mitjà públic si compleix amb les seves obligacions polítiques, socials i culturals?
El PSOE demana que el nomenament del director general d'IB3 siguin consensuat. És cert que ja hi ha molts professionals del periodisme que no comparteixen aquesta proposta perquè això suposaria que desapereixen de totes les llistes pel seu sectarisme?
Uns periodistes esportius i els jugadors que abandonaren la concentració del Mallorca per anar a una discoteca de La Corunya pactaren silenciar aquests fets. Pot un periodista fer un pacte per no informar del que és notícia?

Blog original

Recordau que el bloc original, des de desembre de 2005 a febrer de 2007, el podeu consultar a http://www.mateuramonellperiodisme.blogspot.com/

Reflexió

La professió periodística està immersa en un procés de reflexió i anàlisi després de la mort d'Erika Ortiz, germana de la princesa d'Astúries.

jueves, 8 de febrero de 2007

Noves Notícies de Periodisme

Hola, tenia problemes amb l'antiga adreça. Gràcies per continuar amb les Notícies de Periodisme.